ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

Το οικολογικό αγρόκτημα «Μυκόνου Βίωμα» πρωτοξεκίνησε το 1994, ως υλοποίηση της επιθυμίας του Νίκου Ασημομύτη να εγκαταλείψει την Αθήνα και τη θέση του επιθεωρητή της Τραπέζης Ελλάδος και να εγκατασταθεί στην πατρώα γη.

 

 Βάση του εγχειρήματος αποτέλεσαν οι οικογενειακοί αμπελώνες στο Μαράθι και στο Κουμίρη. Στη συνέχεια, ενοικιάστηκε και αναπαλαιώθηκε ο εγκαταλελειμμένος αμπελώνας του μοναστηριού της Παναγίας Τουρλιανής στην Μαού Άνω Μεράς, έκτασης τριάντα έξι στρεμμάτων. Σήμερα καλλιεργούνται 44 στρέμματα αμπελώνα. Πέρα από το κρασί παράγονται ξίδι, αμπελόφυλλα, πετιμέζι, καθώς και επιτραπέζια σταφύλια.

 

Κι ακόμα στο αγρόκτημα… υπάρχουν 20 κυψέλες και παράγεται μέλι. Στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο ψήνεται ψωμί με βιολογικά αλεύρια από βρώμη, σίκαλη, καλαμπόκι, κριθάρι, χαρουπάλευρο και σιτάρι ολικής άλεσης, εμπλουτισμένο με ποικιλία σπόρων. Στο μποστάνι καλλιεργούνται βιολογικά εποχιακά λαχανικά. Στην οικογένεια του αγροκτήματος ανήκουν ένας σκύλος, γατιά, κότες, γαλοπούλες, κουνέλια, πρόβατα και την Μαρίκα τη γαϊδουρίτσα μας.

 

Το αγρόκτημα είναι επισκέψιμο για ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες κρασιών και παραδοσιακών προϊόντων Μυκόνου μετά από επικοινωνία. Για να δείτε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει, πατήστε εδώ.

 

Copyright © 2018 ΜΥΚΟΝΟΥ ΒΙΩΜΑ. All rights reserved.