ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ

 

Η καλλιέργεια των αμπελώνων είναι βιολογική - βιοδυναμική, ακολουθώντας τις αρχές του Rudolph Steiner. Χάρη στο μικροκλίμα της περιοχής (ισχυροί βοριάδες και λειψυδρία) και στα πλούσια συστατικά του εδάφους, χωρίς χημικά και εντατικοποίηση, παράγονται υγιή σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας. Οι παραδοσιακές ποικιλίες, απολύτως συμβατές με τις συνθήκες που επικρατούν στο νησί, είναι οι οι αγαιοπελαγίτικες Ασύρτικο, Αθήρι, Μονεμβασιά, Μαλαγουζιά, Μανδηλαριά και Αγιαννίτης.

ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ

Οίνος ερυθρός

 

Ποικιλίες: Μανδηλάρι και Αγιαννίτης

 

Καλλιέργεια: Άνυδρο, αμμώδες έδαφος, δροσερό κλίμα χάρη στους συχνούς βοριάδες

 

Τρύγος: Πρώτο δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου

 

Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση, εξάμηνη παραμονή σε δρύινο βαρέλι

 

Γευσιγνωσία: Ενδιαφέρον μπουκέτο ισορροπημένης γεύσης με μαλακωμένες τανίνες και χρώμα πολύ ζωντανό, ευχάριστο βαθυκόκκινο

ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ

Οίνος  λευκός

 

Ποικιλίες: Ασύρτικο και Αθήρι

 

Καλλιέργεια: Άνυδρο, αμμώδες έδαφος, δροσερό κλίμα χάρη στους συχνούς βοριάδες

 

Τρύγος: Δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου

 

Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση

 

Γευσιγνωσία: Καλή οξύτητα χάρη στο ασύρτικο που δίνει «νεύρο» στο κρασί, ταυτόχρονα με την ολοκληρωμένη και απαλή γεύση στο τελείωμα. Αρώματα εσπεριδοειδών και ανθέων φρούτων. Ταιριάζει με ψαρικά, οστρακοειδή και λευκά κρέατα. Σερβίρεται ιδανικά στους 10-12οC

ΗΛΙΟΦΙΛΟΣ

Οίνος φυσικώς γλυκύς

 

Ποικιλίες: Μανδηλάρι, Μονεμβασιά και Μαλαγουζιά από σταφύλια λιασμένα για 10 ημέρες

 

Τρύγος: Δεύτερο δεκαπενθήμερο Αυγούστου

 

Οινοποίηση: Παραδοσιακή, χωρίς τη χρήση μηχανικών μέσων και με ελάχιστη προσθήκη θειωδών. Παραμονή σε βαρέλια για δύο χρόνια.

Στη Μύκονο, μπορείτε να βρείτε τα κρασιά μας σε κάβες, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Επικοινωνήστε μαζί μας για χώρους που θα βρείτε τα κρασιά μας στην Αθήνα.

Copyright © 2018 ΜΥΚΟΝΟΥ ΒΙΩΜΑ. All rights reserved.